Детски играчки за най-малките – идеи за подарък, които ще ви допаднат

Детски играчки

В ранна възраст детето също се нуждае от играчки, но към техния избор трябва да се подхожда много внимателно. Ето какво съветват педагозите относно забавленията на мъничета до 2-годишна възраст.

От раждането до 6 месеца

Много малки деца обичат ярки цветове и лица. Те тепърва започват да опознават тялото си – движат ръцете и краката си, обръщат глава, започват да реагират на външни шумове и пробват всичко на вкус, пъхайки го в устата си.

Кои играчки са подходящи за деца до 6-месечна възраст?

Всичко, което можете да се държи, разклаща и смуче –  дрънкалки, гумени пръстени, топки, играчки за зъби и меки кукли (само се уверете, че куклата не съдържа малки части, които могат да бъдат разкъсани и погълнати).

Детски играчки, подходящи за деца от 7 до 12 месеца

На тази възраст децата преминават към активни действия – учат се да пълзят, да стоят, да изтеглят различни предмети към себе си и да ги сглобяват. Подходящ избор са някои кукли, пластмасови и дървени коли с колела, а също и играчки за банята. Строителни блокчета, кубчета, топки – тези играчки ще им доставят огромна радост. Освен това ще подпомогнат двигателните умения, фината моторика, логическото мислене и други.

Детски играчки, подходящи за деца от 1 до 2 години

Децата на една година обикновено вече обикалят из къщи и дори знаят как да се качват по стълби. Те произнасят първите си думи и вече не се страхуват да играят с други деца.

Можете да ги зарадвате със следните видове играчки – книжки с рисунки, аудио книги с песни, стихове и прости истории. Комплектите за творчество са още една добра опция – маркери (нетоксични и измити), цветна хартия, моливи. Подходящи са също и играчки коли, колички за кукли, телефони, прости пъзели, едри конструктори. Играчки, които съдържат по-дребни частици, не са подходящи, защото детето може да ги погълне.

Източник: https://jambo-shop.com