10-те най-добри стила за декор на трапезария

Трапезарията е уникално място във всеки дом. Някои използват трапезариите си за всяко хранене, тъй като искат спокойно ежедневно пространство, докато други се опитват да създадат усещане, което да се хареса на техните гости. Без значение как използвате трапезарията си, е добре да разполагате с внимателно обмислено и професионално  оформено пространство, което ще ви помогне да се наслаждавате на стаята ден след ден. Ако искате да актуализирате тази част от дома си, но не може да решите какъв стил да изберете, ние събрахме нашите десет любими идеи за трапезария, за да ви помогнем…

 

  1. Рустикална трапезария

Рустикалният, провинциален стил обикновено се свързва повече с английската провинция, отколкото с Френската, но във всички случаи той представлява класическият стил на страната. Олицетворението на селски дизайн в интериора на трапезарията ще ви позволи да прекарвате пълноценно празници и събирания с роднини и приятели. Спокойните гравирани с релефи холни маси, керамичните съдове за хранете и класическите прибори намират място тук. Заложете на обемни тапицирани столове, за да създадете атмосфера на топлина и домашен уют. Добавете много свежа зеленина (за предпочитане живи цветя, току-що набрани от градината). Естествените материали и текстури са в основата на тези трапезарии. Просто сведете декорацията до минимум и оставете вкусната храна и добрата компания да говорят.

  1. Трапезария в стил Scandi

От спалните, през баните, до трапезариите и всяко пространство между тях. Външният вид на Scandi стила е известен не само със своето свежо, изчистено усещане, но и със спокойните конотации, които носи със себе си, поради което в наши дни е популярен в целия свят. В трапезарията дизайнът в стил Scandi наистина изглежда перфектно. Винаги уютен и приветлив, това е универсален, ежедневен външен вид, който приканва всички да седнат, да се отпуснат и просто да се наслаждават на вкусните ястия. Ако тенденцията на стила Scandi ви вдъхновява, създайте спокойната трапезария, за която мечтаете с дървени столове и маса в светъл дървесен цвят. Големи прозорци и много светилна са ключови тук.

 

  1. Традиционна трапезария

Традиционните дизайни са едни от най-официалните стилове за трапезарията. Този стил напомня времето, в което всяко хранене е било събитие, на което хората са сядали около масата официално облечени и са спазвали строг етикет. Тези дизайни са чудесни, когато имате отделна трапезария, за да можете да направите това пространство официално, но да запазите останалата част от дома си по-спокойна за ежедневна употреба.

Инвестирайте в „най-добрата“ гама от прибори за хранене, която ще бъде ключовата част от настройката на вашата трапезна маса. Изберете метални основи за маса от лъскаво злато, грациозно сребро или полиран месинг. В този интериор ще се нуждаете от шикозен централен елемент. Осветете декора с кристален полилей с поразителни висящи светлини, за да придадете на трапезарията истински уау фактор, когато я използвате. Завършете пространството за хранене с трапезни столове с метални крака и възглавнички за сядане с модел, който да допълва покривката, завесите и килима.

 

  1. Монохромна трапезария

Монохромният дизайн е изключително популярен в цял свят в наши дни. Приказно съвременни, монохромните трапезарии са блестящи, шикозни и привличащи вниманието. Често в класическо черно-бяло или нюанси на сивото, тази цветова схема е чудесен избор за съвременните домове и работи особено добре в комбинация с индустриалния стил. Ако обаче предпочитате по-живи или по-меки цветове, може да се постигне монохромен дизайн, като се използват разтегателна маса и столове в едни цвят, който отговаря на вашия стил. Всеки един трапезен стол, може да бъде допълнен с възглавница, подбрана да отговаря на цвета на битовия текстил в стаята.

 

  1. Трапезария в стил арт деко

Дизайнът в стил арт деко е един от най-трайните стилове на миналия век. Възхитително декадентски, той празнува епоха на разцвет, което го прави идеален избор за трапезарията, която обикновено е развлекателната зона на дома. Характеризиращ се с богато украсена геометрия, наситени цветове и метални отблясъци, този стил може да бъде използван като за за официални, така и за ежедневни поводи. Просто се уверете, че винаги имате удобна количка за напитки, за да изразите при всяка възможност вашия усет към стила от епохата на Гетсби пред вашите приятели.

 

  1. Модерна трапезария

Отлични както за официални, така и за ежедневни заведения за хранене, модерните трапезарии са един от най-лесните дизайни, но създават един от най-драматичните ефекти във всеки дом. Тук намира място бар маса с плот от мрамор или дърво. Добавете бар столове и помислете за изчистени, остри линии, силни цветове и няколко аксесоара за силно модно изявление на стил.

 

  1. Цветна поп арт трапезария

За тези, които се нуждаят от малко цвят в живота си, цветните трапезарии са смели и красиви. Определено, за да направите вашата трапезария да се откроява от останалите, добавянето на ярък поп цвят може да се сдвои със забавни аксесоари и осветление, така че оставете вашето въображение да се развихри с този дизайн. Този външен вид, идеален както за официални, така и за ежедневни поводи, ще ви накара да се усмихвате всеки път, когато влезете в стаята.

  1. Френска трапезария

Трапезарията ви е нова и модерна, но сякаш нещо в нея липсва? Тогава трапезарията във френски стил може да е идеална за вас. Лек, ефирен и романтичен, френският интериор е популярен избор за много домове по света. Това е стил, който черпи вдъхновение от провинциалния начин на живот и изисканата френска храна. Обикновено запазени свежи и бели, фини богато украсени докосвания и открито дърво допълват селския, изтъркан шик, който е синоним на спокойния френски стил.

 

  1. Тъмна трапезария

Ключова тенденция в цялата индустрия в момента е тъмният интериор. Отминаха дните, когато дизайнерите се опитваха да избягват тъмните нюанси, тъй като смятаха, че това ще направи едно пространство да изглежда мъничко. Сега всичко е свързано с фините нюанси на тъмно оцветената стая и как тези нюанси могат да оживят едно пространство. От тъмни стени, през тъмни холни маси, до плюшени мебели и аксесоари с дълбоки цветове на скъпоценни камъни, тъмните нюанси създават уютна, интимна атмосфера, което ги прави идеални за днешните трапезарии.

  1. Луксозна трапезария

Съвременните луксозни трапезарии трябва да излъчват екстравагантно усещане. От блестящи метални аксесоари до богато украсена стъклена маса с кристално стъкло, като в стила Арт Деко, описан по-горе, тези трапезарии са синоним на богатство и разкош. Също така фантастичен външен вид може да се постигне чрез богати модели битов текстил, смели дизайни на съдове за маса, зашеметяващи големи обрамчени картини или всичко изброено наведнъж, за да създадете възхитително декадентска атмосфера

Източник: motti.bg