Жилищният кредит при строителство

Целта, с която повечето хора взимат жилищен кредит не е само строителство на някакъв недвижим имот, но може да включва и неговото обзавеждане. Кредитния пазар в България вече има фирми за кредити и банки, които могат да финансират до 100% един жилищен кредит. Това означава че ще ви дадат парите до стотинка за вашият проект.

Такъв кредит си струва ако сте решили да строите. Благодарение на жилищните кредити хората строят апартаменти, къщи, офис пространства и всякакви имоти, от които имат нужда. Когато се нуждаете от довършителни работи по някакъв груб строеж или да довършите започнатото по вашият апартамент, също може да вземете жилищен кредит, с който да спасите ситуацията. Банката или компания за кредити ще ви даде парите, като за залог използва имота който вие ще построите, един вид той се превръща в ипотека.

Всяка банка има своите специфични изисквания, същото е и при компаниите за кредити. Може би в повечето финансови институции ще трябва да представите документи, че имате сигурни доходи. Как иначе банката ще бъде сигурна, че ще можете да погасявате вноските. Относно валутата в която се отпускат жилищните кредити, тя може да бъде всякаква.

Не забравяйте, че банката също прави инвестиция, дава ви кредит, вие не сте единствения инвеститор. Твърде вероятно е парите да ви се отпускат на части, според това какво точно е построено. Банките по този начин обезпечават кредита си. Когато вече имате акт 15 за вашия строеж, чак тогава можете да се надявате да придобиете пълния размер на кредита. Дотогава ще ви бъде изплащано на траншове.

Периодите на жилищните кредити са доста дълги, мога да достигнат 40 години. Инвестицията, която можете да направите с жилищните кредити и значителна. Това понякога е единственият начин да построите някакъв недвижим имот с цел живеене или пък продажба, с която да сте на зелено. Много хора правят именно това, продават имотите построени с кредита и печелят пари.

Източник: ПАРИТЕ БГ