Защо трябва да имаме добър домоуправител


Ако искате да има мир и разбирателство във входа на жилищната сграда, в която живеете, то на всяка цена трябва да се издигне кандидатурата на добър домоуправител. Това е ключовата фигура, с чиято помощ съкооператорите ще се чувстват комфортно, а скандалите и проблемите ще се сведат до минимум. Това обаче не е всичко, което искаме да споделим в тази статия.

С избора на добър управител на етажната собственост се постигат желаните неща от живущите във входа. Отговорното лице се задължава да свиква Общо събрание, на което да се дискутират най-различни теми. Така например, живеещите в съседство граждани, могат да изискват нова входна врата, дограма за прозорците във входа, градинки с цветя и така нататък.

Домоуправителят се грижи и за воденето на домова книга. В случай, че във входа има наематели, управителят е длъжен да ги провери и впише в книгата. Само по този начин съжителството с новите хора в сградата ще бъде регламентирано по закон. В този ред на мисли издигнатият от вас домоуправител, трябва да познава Закона за управление на етажната собственост. Ето защо е препоръчително това да бъде интелигентен човек.

Отсъствието на домоуправител е много обезпокояващо, защото могат да изникнат какви ли не неприятни ситуации. В не един или два жилищни блока съществуват проблеми с шумни съседи, битови скандали, мръсотия във входа и липса на дисциплина. Това не бива да се допуска, ако искате да живеете нормално, и да се отървете от досадни разправии.

Няколко думи в обобщение
Добрият домоуправител е правилното решение за всеки вход. В случай, че не можете да намерите подходящ кандидат, то решението е професионално управление на общата собственост – на входа и етажната собственост. Не оставяйте нещата без контрол, тъй като рано или късно ще се сблъскате с нуждата от управител, който да работи за спокойствието и разбирателството между съседите. Пожелаваме успех в избора на точния кандидат за важния пост.