За да сте доволни от смяната на щрангове


Причините за смяна на щрангове започват да се появяват след около 20 – 30 години, ако са направени от метални тръби. Така в старите кооперации все по-често има проблем с питейната вода, а каналите се запушват постоянно. Металните тръби са били навремето най-подходящи за тръбопроводи и за това са използвани във всички кооперации от далечното минало.

Корозията е предизвикала проблемите по тръбите – ръждата смалява вътрешния диаметър, външно се появяват пукнатини, които предизвикат течове. Това налага подмяна на вертикалните и хоризонтални метални тръби с нови полипропиленови или пластмасови. Те са с редица предимства – не се поддават на корозия, устойчиви са и имат дълъг срок на ползване. Освен това са леки и много лесно се работи с тях. За разлика от металните тръби, тези от полипропилен са шумни – движението на водата се чува. За това има решение – тръбите се изолират и проблема е отстранен.

Професионалната смяна на щранговете е за предпочитане. Това се изисква от естеството на работата, нейната последователност и дейностите по отстраняване на старите щрангове. Монтирането се извършва лесно, защото майсторите от фирмите за ВиК услуги имат достатъчно опит и инструменти за да се справят с технологията.

Ефектът от смяната на щрангове е най-добър когато се направи едновременно за входа. Тогава се подменят старите хоризонтални тръби в мазето, които свързват вертикалните щрангове с абонатната станция. Новите вертикални тръби са гаранция за качествена вода, както и за сигурност във входа. При цялостна смяна на тръбите ще получите и отстъпка от цената, която фирмите правят за количество работа.

В интернет има много информация по темата смяна на щрангове. Посочен е ефекта от новите тръби, както и опасностите, които крият старите износени щрангове. Освен това ще намерите и сайтове на различни фирми за ВиК услуги, в които може да разгледате цените и работата, която се предлага срещу тази цена. Добре е да се ориентирате към фирма, доказала се в бранша, защото такава фирма работи само със съвременни материали и с подходящи инструменти и оборудване.

Общата смяна на щрангове във входа ще се отрази не само върху качеството на студената и топла вода, а и на сметките, които плащате. Инвестицията в подмяна на старите тръби ще ви осигури комфорт в жилището.