Всеки може да открие красотата – яхти втора ръка


Яхт клубовете от класа имат предложения за всеки сой клиент в зависимост от неговия бюджет. Голямото разнообразие от нови се допълва с качествени яхти втора ръка. Това разнообразие позволява всеки купувач да задоволи своето желание – най-добрата ветроходна или моторна яхта.

Яхти втора ръка имат редица предимства. Преди всичко това е тяхната по-ниска цена, но техническите показатели отговарят на всички технически изисквания. Плавателният съд още с влизането си във водата вече не е нов, а престоя му на брега губи от неговата стойност. Така покупката втора ръка позволява цената да бъде разумна.

За да се направи правилен избор на плавателен съд, клиентът трябва да е наясно за какво му е нужен, колко човека ще го ползват, каква част от времето ще се ползва. Отговорът на всички тези въпроси ще го ориентира към правилния избор. Това е така, защото предлаганите модели са различни – ветроходни или моторни, с различна мощност, товароподемност, размер. Не на последно място е и определения бюджет за тази цел. Не трябва да се забравя, че разходи ще има и след покупката – за техническа поддръжка, гориво (ако е моторна яхта), за зазимяване.

Предложенията от яхти втора ръка са различни и по отношение на материала, от който са направени, което определя и разликата в цената. Често се предпочитат корпуси от стомана, но задължително да се направи щателен преглед на плавателния съд за наличие на дефекти.

Тези плавателни съдове, чийто корпуси са изработени от алуминий, са по леки и с голяма якост. Алуминият е обработен със специален филм, за да се предпази от ръжда. При оглед на този корпус не трябва да има ръжда. Предпочитани са плавателните съдове от фибростъкло, защото най-лесно се почистват и обслужват.

За да направите своя избор е добре да разгледате предложенията на повече яхт клубове. В интернет има много добре представени каталози за всички предложения яхти втора ръка на различни клубове. Освен качествените снимки са поместени и всички технически данни за плавателния съд, година на производство, вид материал.

Във всеки яхт клуб има специалисти, които се занимават с продажби на яхти втора ръка. Вие само трябва да направите заявка за желания плавателен съд и ще получите възможност за подробен оглед и информация за всичко, свързано с него.