Цветови схеми за банята – подходящи комбинации за сребърен цвят

Имали сме често срещи със сребристия цвят в банята, който като символ може да заеме само положителни влияния. Да се разчита обаче предимно на сребърната цветова гама в голяма баня е рисковано и създава студенина и неприветливост в помещението. Затова в този текст ще разгледаме съчетанията на сребърния цвят с други цветове, за да проследим какви възможности се създават от това. Можете да постигнете тези съчетания, чрез различни модели плочки за баня.

 

Романтичен визуален стил се постига когато сребристото, в неговите по-бледи нюанси, се комбинира с меко розово. Това със сигурност създава по-женствен вид на банята и е подходящ за баня която е предназначена за дамите в дома. Това съчетание също така е много елегантно и контрастира на всичко друго в дома.

 

За да получите едно истинско, живо съчетание на сребърния цвят то миксът със сини плочки за баня е неизбежен. Една от най-красивите и безспорни съчетания, които подсилват влиянието на сребърния цвят и запазват хладното, безвременно усещане е имало с различни вариации на синия цвят. Когато обаче това не ви е достатъчно, можете да пробвате силни акцентни цветове, като червено, оранжево или черно. Те са гаранция за много игрив ефект в интериора, с изцяло модернистичен заряд.

 

За да се създаде елегантен и стилен ефект, който подхожда на по-мъжки интериор в банята, сребърните цветове се съчетават с кафяво или с тъмно сиво. Тези акценти повишават нивото на елегантност и интериора започва да прилича на реклама от ароматен мъжки одеколон. За да не преувеличаваме обаче, ще завършим с още една разкошна вариация – сребристо с дълбоко лилаво или яркозелено. Тогава естетическата линия преминава направо в аристократична дори кралска окраска в интериора.

 

За да постигнете такива цветови съчетания потърсете сребристи плочки за баня и съчетания с плочки от цветовете, които изброихме в текста дотук. Така ще постигнете не само желан естетически ефект в интериора, но и ще се възползвате от качествата на керамичните настилки и облицовки.