Сутрешна шоколадова торта с мирис на ароматно кафе

сутрешна шоколадова торта

Можете ли да се сетите за по-добра сутрешна закуска от парче сурова шоколадова торта, от което се носят невероятни аромати на силно кафе и шоколад?

Според французите, превърнали този сладкиш в един от най-величествените десерти с шоколад, тази торта намира своето място в класацията за най-практични и лесни десерти с шоколад, но едновременно с това и се превръща в една от най-практикуваните шоколадови рецепти.

За да успеете да сътворите тази кулинарна магия под формата на сурова торта, имате нужда от следните продукти: сто грама фурми (съставна част на почти всички домашни рецепти за шоколадови сурови торти), орехи, сто грама овесени ядки (специалистите съветват да не залагате на специализирано брашно, когато готвите десерти с течен шоколад), двадесет грама кокосова захар (рядко може да го срещнете в рецепти с натурален шоколад), мед, четиресет грама малини (без което всички не могат, без значение дали са рецепти с бял шоколад или пък рецепти с черен шоколад) и едно пакетче ванилия.

За плънката на суровата торта се нуждаете от шестотин грама прясно мляко, желатин, двеста грама фондан, четири супени лъжици кафе, сто грама захар, шоколадов крем и петдесет грама плодове. Повече вдъхновение и най-различни видове такива лакомства може да намерите в Интернет. Тук може да харесате и купите сурова плодова или сурова зеленчукова торта, както и въпросната шоколадова сурова торта.

Най-напред трябва да разбъркате в купа захарта, ванилията и меда, а след това да добавите нишестето и ядките. Малко по малко изсипвате и вече разтопеното масло, приготвено по същия начин, както се процедира в повечето рецепти с разтопен шоколад. В този момент следва да застелите с хартия за печене формата която имате. След това сложете в нея тестото и го оформете в продължение на половин час.

След като сте го извадили, е време да го разрежете на три отделни блата. За плънката трябва да кипнете мляко с кафето и да го оставите да почива един час. Желатинът трябва да се накисне в студена вода. Както се прави при всички рецепти за сурови торти с течен шоколад и тук прибавяте към студеното мляко шоколада и захарта. След това добавяте и желатина. Намазвате първия и втория блат с крем, а върху тях се слага третият, който заливате с фондана и кафето. Накрая украсете с плодове като малини, ягоди или боровинки.

Предимствата на суровите торти са много и не е нужно да сте веган, за да ги оцените. Липсата на вредни съставки като бяла захар, глутен, изкуствени оцветители, подсладители, Е-та, палмова мазнина и други хидрогенирани мазнини е достатъчно да отбележим. Освен това крайния продукт ще стане любим на всички ваши гости. Пробвайте при следващ празник или тържестен повод да изненадате своите гости с вкусно приготвена сурова торта или десерти и повече няма да помислите зе друг сладкиш.