Стилни ефекти в обзавеждането за банята

Навлизаме в година, в която природата, естествената визия напомняща за нея ще бъде водеща в интериорното обзавеждане. Това важи и за банята. В този текст ще разгледаме няколко стилни ефекти, които придават очарователен колорит в банята и намек за стил с прекрасен резултат за помещението.

Натуралистичният ефект в банята се получава когато се ползват облицовки напомнящи на елементи в природата. Например гранитогресът имитация на камък е много точен избор в тази посока. За да е още по-силен неговия ефект, препоръчват се плочки образуващи релефни композиции, които да „раздвижат” атмосферата в банята.

Друг натуралистичен ефект идва чрез дървената материя. Макар че тя трябва да премине специална обработка за банята, все пак има възможност. Мебел от масив, лакирана и оцветена, редом с подов гранитогрес имитация на дърво ( в шарени цветни мотиви) създава изключителна стилистика внушаваща за красотата на природата.

Ако не заложите толкова на материи, то цветовете също са тези, които ще донесат много силен ефект за визуалното измерение в банята. В годината, в която натуралистичният стил е водещ, земните и неутрални цветове, кафяво, бежово, кремово, са прекрасен избор. 

Да не забравяме флоралните мотиви в такъв случай. Те са били много силни като стил през 70-те на миналия век. Сега обаче се завръщат с още един безброй опции за интериора. Много популярни в момента са комплектните композиции, при които водещата плочка е в основен цвят, а като част от нея се включва комплект от 6 плочки, образуващи флорална фигура. Другата опция е всяка плочка да е украсена с флорални мотиви и така цялата стена или под да бъде „нашарени” с цветя.

Ако само думите не са достатъчно, използвайте онлайн пространството, за да разгледате най-различни решения от света на обзавеждането. Някои ще ви се понравят, други не, а трети буквално могат да ви вдъхновят както точно ще искате да направите за банята си. Така ще я превърнете в мечтаното за вас пространство.

Източник: https://plochki-za-bania.com/