Създайте прекрасна градина в двора

Как да създадем овощна градина в двора?

Ако искате да имате винаги красиви, годни за консумация пресни плодове и да си осигурите сянка през летните месеци, то значи е дошло време да засадите овощна градина около къщата си.

Добра идея е да помолите експертите от най-близкия до вас разсадник да дойдат в пустеещия ви заден двор и да го превърнат в истински рай от резида, която прави прохладна сянка и гали погледа. Ако планирате да вложите време и енергия в растенията в двора си, те следва да служат за многобройни цели. Защо да се спрете на обикновени декоративни храсти, когато можете да имате красива гледка, сянка и пресни плодове?

Красива природа

Цветята са едни от най-великолепните растения на планетата. Значителен брой хора се прекланят пред грандиозните, пъстри цветове, които разцъфват през различните сезони по цялото земно кълбо. Можете да добавите красота в задния двор, като засадите диви цветя като слънчогледи, маргаритки, глухарчета и много други. Кои цветя са най-подходящи за двора ви зависи от сезона и региона, в който живеете. Растенията, които някои хора смятат за плевели, всъщност са хубави цветя, които очевидно растат доста лесно. Можете, също така, да засадите рози, бугавилея или едногодишни видове като петунии, като ги закупите от физически или онлайн разсадници, които ще ги доставят до вашия двор.

Плътна сянка

Дърветата и растенията от разсадниците не само разкрасяват имота ви и ви снабдяват ежегодно с плодове, но и осигуряват необходимата сянка през летните горещини. Всяко малко сенчесто пространство, което създавате във вашия двор, ви дава възможност вие и членовете на семейството ви да практикувате разнообразни дейности на открито през летните месеци. Също така, вашите сметки за комунални услуги ще бъдат по-ниски, когато озелените двора около къщата си. Това е така, защото естественият коефициент на охлаждане на дърветата, пазейки сянка, запазва температурата на дома ви в по-изгодно положение. Когато озеленяването ви държи лъчите на слънцето над вашия имот, ще имате по-малки разходи за климатик.

Сочни плодове

Ако искате да имате градина, в която да има и дървета, защо да не засадите тези, които произвеждат плодове, с които винаги да имате пресен десерт на масата? Плодови дръвчета като ябълки, круши, сливи, праскови, дюли и череши са идеално решение за нашите географски ширини. Плодовете от овощните дървета в двора ви ще бъдат много по-вкусни от тези, които купувате от магазина.

Зеленчуци по всяко време

Същото важи и за градинските зеленчуци. Домати, краставици, тиквички, моркови и маруля могат да чакат в градината на задния двор само да ги откъснете, когато е време за вечеря. Тези плодове и зеленчуци са не само вкусни, но и са пълни с повече витамини и хранителни вещества, отколкото тези, които купувате от пазара.

Овощният разсадник има всичко, което търсите, когато става въпрос за осигураване на красива гледка със зеленина, сянка и вкусни плодове и зеленчуци. Ако решите да озелените двора си, бихте могли да го направите атрактивен и същевременно да ви носи вкусни, пресни плодове и зеленчуци. Необходимо е само да се свържете за консултация с професионалист по озеленяване, който да ви насочи как точно да го направите.

Източник: http://jumbo-online.com