Съвети за обновяване на банята: Малки промени, голям ефект

шкафове за баня

Много хора изпадат в подобна ситуация – настилките и стенните плочки за баня се сменят трудно, защото такъв ремонт отнема време, но в същото време на собствениците им се иска да направят нещо, за да обновят интериора и да му придадат по-свеж вид. Сега ще разгледаме точно такива трикове, благодарение на които може да разкрасите набързо банята, без това да ви затрудни особено.

Ето какво можете да промените, без да се охарчите прекалено, но пък за сметка на това да останете с усещането, че притежавате съвсем различна баня.
Например, поглезете се с удобни и красиви мебели за мокрото помещение. Много лесно може да подмените например своите настоящи с нови шкафове за баня. Със сигурност го заслужавате!

Ако имате стандартен умивалник, можете да го замените с нов, който освен, че ще е също толкова функционален, ще окаже и висок декоративен ефект. Мивката в банята обикновено не е голяма, тъй като служи единствено за поддържане на личната хигиена. Ако инсталирате кокетен плот за мивка и подмените стария смесител с някой по-модерен, това ще има огромен ефект облика на помещението. Разбира се смесителите за душ и мивка трябва да бъдат в синхрон с големите мебели като шкафовете за баня, етажерката и огледалата.

Също така, в момента на пазара се предлагат уникално красиви мебели за баня с висок декоративен ефект. Много търсени и предпочитани са ПВЦ шкафовете за баня за долен и горен монтаж, страхотни етажерки с или без огледала, с които всяка баня ще заприлича на току-що появила се от корицата на някое престижно списание. Има и шкафове от MDF и ПДЧ, но те не са влагоустойчиви. По тази причина по-практични и устойчиви във времето са шкафовете за баня, изработени от PVC.

Освен мебелите като шкафове за баня, аксесоарите за баня също играят особено значима роля в изграждането на хармоничен и привличащ погледа баня декор. Изхвърлете вече похабените тоалетни принадлежности и комплекти и ги заменете с нови, лъскави и ефектни. Най-препоръчителни са тези, които са с покритие от хром. Купете ярки, цветни кърпи и ароматизатори. Може да изберете аромати според зодията си или според настроението, което са предназначени да провокират.

Добавете и повече осветителни тела – нека вашата баня заблести в пълния си блясък! Поддържайте реда и чистотата и ще видите, колко различно е вече това помещение и колко приятно ще се почувствате, когато го посещавате.

Разбира се всички тези съвети за избор на шкафове за баня, мивка и аксесоари трябва да бъдат пречупени през вашата лична призма на усет и с размерите на мокрото помещение.