Преструктуриране на кредит

 

Представете си, че имате повече от един изтеглен кредит от същия или друг кредитор. Преструктурирането е идеалното решение за вас, тъй като благодарение на една консолидация (обединяване) на задълженията ви, вие ще имате да изплащате само един кредит, с разсрочен погасителен период, ще плащате по-малко такси и ще имате една дата на падеж.

Понякога може да има допусната грешка в или да не получите месечното си възнаграждение навреме. Когато имате повече кредити може да се стигне до неблагоприятни ситуации. Всички ние имаме и редица други сметки за плащане  като сметки за ток, вода, парно, газ, кабелна телевизия, наем и други. Ако се съберат всички такси и към тях добавим няколко различни кредита, плащането на сметките ни ще се окаже изключително трудно.

Консолидиращият кредит е специален вид кредит, който съчетава няколко малки задължения в един по-голям заем. Самата дума консолидация идва от латински и означава връзка или синтез. Този вид кредит е отлично решение за хора с повече от един заеми и при него банката поема задълженията на клиента и ги изплаща – в същото време подписва с него нов договор по нови принципи.

Консолидиращият заем може да се вземе от една и съща банка, от която вече сте изтеглили заем, а можете и да кандидатствате за него от напълно различна банка. В електронните платформи за кредити ма специални таблици и графики, достъпни онлайн, чрез които можете да проверите коя оферта за консолидация в момента се счита за най-добра и защо. Може да вземете предвид, също така и някои мнения на приятели, семейството или колеги. Така можете да намерите най-добрият вариант, който буквално може да ви спаси от вашите проблеми. С преструктурирането на вашите задължения ще спечелите ценно време и средства.