5 предимства на ксеноните

Красивият външен вид на автомобила говори за стила и класата, и на неговия шофьор. Ето защо грижата за автомобила вече отдавна не е просто поддържане на изрядно състояние за каране. Точно обратното, тунинга е онази част, която отличава колата ви от всички останали. Дори и най-малките детайли се забелязват и имат значение.

Например ксеноновите крушки. Те имат не едно и две предимства пред останалите.

1. Доказано е, че ксеноните са надеждни
Експертите са категорични, че ксеноновото осветление е в пъти по-надеждно от халогенното. Ксеноновата лампа консумира по-малко енергия и отделя много по-малко топлина по време на работа за разлика от халогенната. Освен всичко друго, тя е по-неподатлива на вибрациите на колата. Това я предпазва и удължава времето на нейното използване.

2. Ксенони не дразнят очите
Изключително важно за всички шофьори е фаровете на отсрещния автомобил да не го заслепяват. Добре известен факт е, че ксеноновите крушки не дразнят очите, защото светлината, която излъчват е близка до естествената. Респективно това означава, по-голяма безопаност на пътя и минимализиран риск от заслепяване на другите водачи.

3. Ксеноните придава модерен вид на автомобила
За никого ни е маловажно как изглежда колата му. Именно затова тунингът става все по-популярен и у нас. Едно не може да се отрече на ксеноновата крушка – придава съвременен вид на превозното средство. С нейна помощ всеки автомобил би изглеждал нов и луксозен.

4. Ксенони е подходящ за всяка кола
Няма ограничение от марката или моделът, защото ксеноновите крушки пасват на всички. Шофьорите могат да се възползват и да придадат един нестандартен вид на автомобила, който да впечатлява.
Това може да се окаже едва първата крачка към пълното тунинговане на колата, защото е важно както да бъде сигурна, така и да дава самочувствие на своя притежател.

5. Фаровете с ксенони са по-рентабилни
Доказано е, че във времето цената на фаровете с ксенони излиза много по-рентабилна. Въпреки, че ксеноновите системи имат по-висока първоначална цена, заради по-дългия си живот цената им е по-добра в крайна сметка. Например, специалистите посочват, че живота на ксеноновата круша е около 4 000 часа, което е средно 10 пъти повече от този на халогенната.

Ако искате да разгледате голям асортимент от ксенони може да потърсите модел, подходящ за вашия автомобил в сайта на AutoPro – части за тунинг и аксесоари.