Правилно хранене: как да направим здравословно нашето меню?

Какво му трябва на човек за щастлив, безгрижен, жизнен и дълъг живот? Разбира се, здраве. Човек се нуждае от здравословна диета, за да е здрав и да се наслаждава на живота. Как да му се насладите, ако здравето ви не е наред?

Преди закуска можете да изпиете чаша вода на един дъх, като добавите към нея лъжица мед – това ще прочисти организма ви и ще накара храносмилателните ви органи да работят.

Закуската е най-добре да бъде със зърнени храни. Можете да ги приготвяте във вода или мляко, а след това да добавите сушени плодове и масло. Друг начин е да направите омлет със зеленчуци.

За обяд е добре да ядете плодове – банани, портокали, ябълки, нектарини и т.н..

Супа с месо и зеленчуци е идеална за обяд. Можете да печете зеленчуци във фурната, да правите котлети на пара. Ограничете се до едно нещо, или първото ястие, или второто.

Следобедната закуска може да се състои от извара с плодове или само от плодове.

Вечерята трябва да е лека и най-важното – да не е късно. Ако не харесвате млечни продукти за следобедна закуска, тогава една чудесна възможност е да приемете кисело мляко преди лягане. Можете също така да вечеряте с овесена каша или просто да пиете чай с мед, ако е късно.

Ако искате да се чувствате здрави, активни и весели в продължение на много, много години напред, не пренебрегвайте тези съвети за това как да се храните здравословно. Важно е и да спортувате всеки ден.

Източник: vsichki-recepti.com