Практични съвети за ремонт на банята

Оказва се, че най-малкото помещение в дома е най-важно. Това е банята. Всекидневно всеки член от семейството минава и го използва поне веднъж. Когато решите да ремонтирате банята, трябва да съставите определен план. А, именно, преди да сложите старт на тази дейност решете как искате точно да изглежда тя след нея. Някои фирми предлагат разработени от тях и готови вече проекти, които може да погледнете, да вземете идея от снимки в интернет, а дори като екстравагантен вариант можем да ви предложим да си поръчате изготвяне на 3D проект, което се предлага в по-големите магазини за санитарни артикули и фаянс. Когато сте изгладили напълно образа на банята в главата си и имате конкретен план, можете да започнете.

На първо място се демонтират душа, тоалетната чиния, моноблока,  шкафове и т.н. На второ място се изкъртва стария фаянс, който се събира в чували и се превозва до бунище. След това се проверява състоянието на тръбите, при необходимост се сменят с полипропиленови.

Замазката на пода е важен елемент от ремонта, заедно с изравняването на стените, мазилка. След това се слага фаянсът по стените,а по пода теракот. Често се получава фугите да почернеят в резултат на това, че между тях се задържа вода и влага. За да се избегне това се прави фугиране.

След като всичко това приключи, отново се монтират санитарните артикули. След като сте избрали подходяща за вашата баня мивка, душ кабина, вана, душ батерия, шкафове, огледало и т.н. те се слагат и монтират в банята ви, готови за употреба. Като в допълнение се поставят лайсни, лампи, а вратата обикновено повечето запазват старата.

След като преминете през всички тези стъпки, накрая ще получите точно онази баня, която виждахте в главата си. В днешното изобилие на материали и услуги няма идея, която да не може да бъде реализирана в банята, колкото и екстравагантна да е тя.

Източник: https://www.keramo-bg.com/mebeli-za-bania