Положителните резултати от смяната на щрангове


Комфортът в жилището може да бъде на желаното ниво само тогава, когато всяка от битовите системи е в изправност и работят качествено. Това е от особено значение за жилищата в големите жилищни сгради, защото там всяка система е осигурена с необходимия щранг от абонатната до последния етаж. В старите жилищни сгради щранговете са корозирали и това влошава работата им. Проблемите за всяка от системите могат да се решат само със смяна на щранговете.

Този вид ремонт е много отговорен, което изисква изпълнението му да бъде от професионалисти с натрупан опит. Намирането на изпълнител е лесно, ако се ползва търсачката в интернет. За секунди ще получите хиляди резултати, а вие трябва да направите своя избор в зависимост от критериите си. Все пак да припомним, че щраговете са обща собственост и за смяната ми е нужно съгласието на всички собственици, протоколирано на общо събрание. За всяка кооперация е добре да се направи смяна на всички хоризонтални и вертикални тръби от абонатната до последния етаж, защото само така ще се получи добър резултат.

Разбира се, смяна на щрангове се прави и от отделните собственици, но този частичен ремонт не дава задоволителен резултат. Съвестните собственици осигуряват своето спокойствие и това на съседите си, но те не са подсигурени от тези, които са със стари корозирали тръби. Индивидуалният ремонт е много по-сложен и отговорен, а и е по-скъп. При цялостна смяна на щранговете има отстъпка в цената от страна на изпълнителя за по-големия обем работа.

Работата по смяната на хоризонталните и вертикални тръби ще приключи в рамките на работния ден. Това е от голям плюс за живущите във входа, защото ще останат за кратко без вода и каналазацията няма да се ползва само за деня.

Инвестицията в смяна на щрангове е само и единствено в полза на собственици на жилища в кооперацията. Преди всичко те си осигуряват спокойствие и уют в семейството. Забравят за страха от наводнение, защото старите корозирали тръби са сменени с нови полипропиленови. Последните имат редица предимства – леки са и с добър външен вид, имат гладка вътрешна повърхност и не задържат отпадъците от отпадните води. Основното им предимство е това, че не корозират, а всички проблеми в старите щрангове се дължат на корозията и насъбралата се в тръбите ръжда.