Подобряване на стомашно-чревния тракт – пробиотици


Целта, с която се приемат пробиотици е да се подобри работата на стомашно-чревния тракт. Те действат като увеличават количеството на полезните бактерии, а потискат развитието на патогенните микроорганизми. Като попаднат в червата с потискането на патогенните бактерии се уравновесява баланса в организма.

Пробиотиците са подходящи за всички възрастови групи. Съдържат се и в някои естествени храни като млечни продукти, кисело зеле. За тези естествени съставки е характерно това, че една част от тях не може да достигне червата, защото се унищожават в стомаха от стомашния сок. Естествените полезни микроорганизми загиват и при приемане на антибиотици. Това налага допълнителен прием на полезни микроорганизми под формата на биологичен препарат.

В пробиотика се съдържат живи микроорганизми и попадайки в червата активират образуването на полезната микрофлора, а потискат развитието на патогенните микроорганизми. За да се поддържа действието на пробиотика към него се добавя пребиотик. Така получения препарат се наричат синбиотик. Той има бързо действие за възстановяване на здравето.

Биологичните препарати са особено ефикасни при лечение на алергия. Предписват се не само при употреба на антибиотици, но и профилактично. Пробиотиците могат да се приемат от всеки организъм независимо от възрастта на пациента и това ги прави идеални против алергични реакции. Благодарение на правилната комбинация на живите микроорганизми в биологичните препарати те се справят отлично както със сенна хрема, така и със сезонните алергии.

Определящо за действието на пробиотиците е комбинацията на съставките. Правилното им комбиниране за всяко направление определя крайния резултат – нормална работа на стомашно-чревния тракт и добро храносмилане. Те осигуряват баланса и правилното съчетаване на полезната микрофлора, а това е гаранция за добър имунитет. Характерно за биологичните препаратите е, че нямат никакви негативни действия. Основното назначение на пробиотиците е за справяне с дисбактериозата. Използват се и при употреба на антибиотици, при наличие на различни инфекции – бактериални и вирусни, и много други заболявания.

За биологичните препарати с живи микроорганизми може да прочетете в интернет. Там ще откриете прекрасни сайтове, които дават изчерпателна информация за всичко, което е свързано с поддържане на нормален баланс на човешкия организъм. Био баланса, който се предлага, осигурява добър имунитет и здраве на пациентите.