Няколко мита за бързото кредитиране, в които много хора вярват

Микрокредитирането е един от най-обсъжданите видове финансова дейност днес и често се свързва с определени митове. Нека сега да си поговорим за тях и да ги разсеем.

Бързите кредити са само за бедняци

Съществува мит, че отношенията с небанковите финансови институции са само за изпаднали в беда хора с ниски доходи. Оказва се обаче, че потенциалните клиенти са разнородни и сред тях има много, които получават доста над средният за страната доход. Най-често потребителите, прибягващи до бързи кредити, са заети в публичния сектор или имат непостоянни доходи. Както показва практиката, точно тази категория кредитополучатели е сред най-лоялните клиенти на фирмите за бързи кредити.

За какво обикновено хората теглят бързи кредити:

  • Ремонт на апартамент, къща, вила, офис, магазин и други
  • Лични или непредвидени нужди от всякакво естество
  • Нужда от лечение
  • Покупка на домакински уреди
  • Ремонт на автомобили

Интересно е, че повечето потребители са жени.

Микрофинансовите организации работят на ръба на закона

Това е още един мит, който е успял да обърка много хора. Този бизнес е напълно легален. Много сайтове имат онлайн калкулатори, онлайн консултанти и номера на горещи линии. Освен това в договора за заем е посочена изчерпателна информация за лихвените проценти и всичко останало, просто трябва да прочетете внимателно какво подписвате.

Срещу длъжници се използват силови методи

Служителите на фирмите за бързи кредити нямат нищо общо с престъпниците. Те действат в рамките на закона. Що се отнася до „лошите длъжници“, то с тях обикновено работят колекционери.

Липса на разнообразие по отношение на кредитните продукти

Едно друго невярно твърдение е, че фирмите за бързи кредити не разполагат с варианти на различни кредитни продукти. Но всъщност това изобщо не е така. Напротив, ако се допитате до служител, който работи в такава организация, той може да предложи различни видове кредити, от които да изберете този, който най-добре отговаря на вашата моментна нужда.

Източник: creditizateb.net