Най-подходящите детски играчки от 0 до 1 година

С появата на бебето в семейството младите родители се чудят какви образователни играчки да изберат за него. На пазара се предлага широка гама от детски играчки и това допълнително усложнява задачата. Важно е не само да угоди на детето, но и да се стимулира неговото развитие.

Образователни играчки от 0 до 1 година

Малките деца спят много, особено в първите месеци след раждането. Родителите може да мислят, че е рано да избират детски играчки, но това не е така. Известно е, че дори пет минути са достатъчни, за да се изиграят няколко прости игрички. Например, да помогнете на бебето да се фокусира върху нещо определено.

Дрънкалки и геометрични фигури

Първите играчки трябва да стимулират тактилните усещания, зрението и слуха на бебето. Дрънкалките успешно се справят с тази задача. По-добре е да изберете детски играчки с по-голям размер, решени поне в 2 – 3 контрастни цвята. Това е много полезно за зрителното възприятие на бебето.

Няколко месеца след раждането децата вече са в състояние да съсредоточат погледа си върху обекта, който стои пред тях. Сега можете да им предложите прости геометрични играчки с ясно изразени контури. Например, пластмасови кубчета или големи ярки рингове. Детето ще ги изучава с интерес, развивайки визуалната си памет.

Музикални играчки

На 3 – 4 месеца е време да се запознаете детето с нови звуци. За това ще ви помогнат детски играчки като кукли, звънчета, музикални въртележки и други.

Препоръчително е да спрете избора на продукти, които предлагат широк спектър от звуци (не обаче и твърде силни). Такива играчки ще развият зрителното възприятие и слуха, подтиквайки бебето да наблюдава движещия се предмет.

Музикалната въртележка може да бъде окачена над леглото. В началото бебето ще изучава забавните предмети, а на 4-месечна възраст ще се опита да ги докосне. Това е чудесно за физическото развитие и подобряване на тактилното възприятие на детето. За да е успешен първият опит, е по-добре да изберете форми, които са удобни за хващане – пръстени, бухалки и други от този род.

Източник: Алиекспрес бг