Кредити за нелоялни клиенти или как да вземем заем при лошо ЦКР

Може би, значителна част от хората с влошена кредитна история се питат, как да получат заем.

След като разберат, че са попаднали в черния списък на длъжниците в системата на ЦКР мнозина се чудят дали изобщо могат да получат заем, ако кредитният ми рейтинг е отрицателен.  Не бързайте да изпадате в паника, тъй като въпреки това, имате възможност да получите парите, които искате. Добре е да знаете, че клиент с отрицателна  кредитна история, се счита за несигурен, независимо от причините, поради които историята му е влошена.

Един от най-лесните начини да получите заем за кредитополучател с лоша кредитна история е да вашите близки или познати да изтеглят заем, който след това ще изплатите вие. В този случай се нуждаете от пълно доверие между вас и бенефициента, на чието име ще бъде отпуснат кредита. Като начало този метод може да изглежда твърде наивен, но ако наистина имате нужда от пари, този подход не е толкова трудно осъществим.

Съществува и друг начин, когато става въпрос за финансовите организации и банките, как в този случай да получите заем, с лоша кредитна репутация.

Опитайте да кандидатствате за обезпечен заем, т.е. като използвате за гаранция движимо или недвижимо имущество  (гараж, кола или апартамент). В този случай трябва да имате 100% увереност във вашата кредитоспособност.

Можете да опитате да получите заем от небанкова институция за микрофинансиране

Такива организации предлагат неголеми заеми и най-вероятно ще одобрят вашата заявка. В наши дни те са доста често срещани организации, като обикновено в тях можете дори да кандидатствате онлайн, получавайки пари много по-бързо и лесно, отколкото от всяка банка.

Сред недостатъците на сътрудничеството с кредитна компания е възможността за одобрение на по-малка сума на заема, по-кратък период н по-висок лихвен процент (по-висок, отколкото този на банките).

Можете също да опитате да получите заем с поръчител. Но в този случай няма да е лесно да се намери някой, който приема такъв риск, тъй като напоследък случаите на неплащане от главния длъжник на дълга, които поръчителят ще трябва да плати, стават все по-често срещани. Тази опция може да се счита за осъществима, ако се обърнете към някой от вашите приятели или роднини.