Козметика от мъртво море – все по-популярна

Козметика от Мъртво море

Със сигурност днес няма жена, която не е чувала за козметика, добивана от едно от най-феноменалните места на Земята.

Качествена козметика от мъртво море

Продуктите и суровините от мъртво море, на които можем да се насладим са едни от най-търсените и използвани днес. Причините за тази популярност всъщност не е от вчера. Тя датира от векове и не само естетичното подобряване и възстановяване на кожата са в основата на това да има такъв огромен интере. Друга основна причина е в подобряването на жизнените показатели и оздравителните процеси, за които отново влияние имат именно солите и минерали от мистичния район.

Козметичната индустрия използва невероятните качества на суровините от това божествено място за да предлага в световен мащаб козметика от мъртво море. Безспорните свойства на продуктите свързваме с подобряването на тена, почистване в дълбочина и предоставяне на възможност за подобряването на естествените процеси за регенериране и възстановяване на кожата ни.

Козметиката от Мъртво море е сред най-известните терапевтични методи за поддържане на красота сред дамите. Но не това е в основата на използването им. Невероятните детоксициращи и балнеолечебни свойства на съставките създават усещане, че разполагате с лична СПА зона, на която можете да се насладите, тогава когато пожелаете. Силата на козметиката от Мъртво море е в това, че в състава ѝ влизат едни от най-екологичните суровини.

Научни изследвания показват, че езерото е определено като един най-чистите райони на Земята. Неговия божествен характер и обвита в мистичност история са още една предпоставка огромния интерес към козметиката от Мъртво море.

Дори лечебната кал, която влиза в състава на маски за лице, тяло и коса, и дори се ползва като основна суровина за производството на продукти за лечение на ревматични заболявания, се оказва, че няма свой аналог на Земята. Това я прави наистина феноменална и ефективна суровина, която също се използва за създаването на качествена и с доказани благоприятни действия козметика.

Друго предимство на израелската козметика от Мъртво море, е че при производството й тя се съчетава с много други полезни за кожата и здравето натурални съставки. Като суровина за тези кремове за лице, тяло и коса ще намерите пчелен мед, екстракти от плодове и цитруси, нар, билки, Облепиха, масло от гроздови семки, водорасли и други безценни вещества.