Колко важна е смяната на щрангове


Практичните домакинства в наши дни не чакат дълго, за да използват ВиК услуги за смяна на щрангове и въобще ремонт на водопроводната система в домовете им. Други обаче омаловажават важността на подмяна на тръбите, тъй като нямат представа защо е необходимо да инвестират в това начинание. Последните трябва да прочетат тази статия отначало докрай.

Ако живеете в стара жилищна сграда, то това почти винаги значи, че тръбите са ръждясали, а качеството на водата е влошено. Това е най-честия признак, който ви подсказва, че е дошло време за смяна на щрангове. Този ремонт е наложителен, защото през годините тръбопровода започва да търпи деформации и е напълно възможно да доведе до куп щети в жилището.

Не са малко тези, които забелязват течове от тръбите, а също е възможно да се стигне до наводнения във вашия или съседните апартаменти под вас. Обикновено наводненията на съседите водят до скандали и разправии. Вашите съкооператори могат да ви обвинят в немарливост, заради липсата на внимание към функционалността на тръбите в дома ви.

Течовете и наводненията са много неприятни, но към тях можем да добавим, че водомерите отчитат студената вода за топла, когато щранговете не работят правилно. Респективно вие получавате и по-големи сметки, които се отразяват на вашето финансово състояние. Най-добре в този случай е да заделите средства и да се възползвате от услугите на опитна ВиК фирма.

За предпочитане е да се извърши пълна смяна на щрангове (хоризонтални и вертикални), за да се дадат предпоставки за правилното функциониране на тръбопровода във входа на блока или кооперацията. Ако всички съседи се съгласят на този ремонт, то той ще излезе по-евтино, отколкото при частична подмяна на щранговете, която важи само и единствено за вашия дом.

В обобщение
Бихме могли да отговорим на въпроса ви много кратко. Да, смяната на щрангове е много важна и не бива да бъде пренебрегвана. По-горе обяснихме защо тръбите трябва да се сменят и какво ще получите в замяна. Не искаме да ви убеждаваме в нищо, а илюстрираме фактите, такива каквито са. Надяваме се, да сте си направили изводите и ви желаем успешен ремонт.