Кой е най-подходящия паркет за подово отопление


Разликата между многобройните материали за паркет за подово отопление е тяхната годност за използването им заедно с тази система за отопление. Тава означава, че трябва топлината да може да се пренася бързо и ефективно върху цялата подова повърхност, без нейната цялост и качество да се нарушават.

Най-добре е паркета ви да има добра проводимост, защото се загрява по-бързо и дава по-голяма топлина. Но това не означава, че ако пода ви е от по-малко проводим материал, няма да свърши работа при подовото отопление. Идеалната настилка е от плочки или камък. Без значение дали ще сменяте или поставяте напълно нов паркет за подово отопление, ние ще ви дадем правилните съвет за избора му.

Може да използвате подово отопление под всеки под стига да вземете предвид дебелината му и топлопроводимостта, от която се нуждаете. Плочката и камъка имат голяма топлопроводимост и топлината бързо ще идва от източника до повърхността на паркета ви. Също така тези материали задържат топлината, което позволява изключване на системата вечерта без изстиване на помещението. Паркетът за подово отопление трябва да е средно дебел, за да има най-правилно и равно разпределение на топлината. Така вие самите ще сте сигурни, че навсякъде е достатъчно топло.

Дървените плочките са отлични проводници, което ги прави най-честия избор за паркет. Лесно се поддържат чисти и са тънки. Няма опасност от напукване или друг вид повреда при нагряване на каквато и да е температура. Лесно се нареждат плочките, защото единствено ви трябва здраво лепило и търпение. Най-добре да няма деца наоколо, за да не ви пречат и да не вдишат от лепилото. Паркетът за подово отопление издържа с години, ако е правилно и внимателно сложен. Почистването е лесно само трябва, докато го правите да е изключена системата за отопление. Имайте предвид, че наистина е най-добре вечер, като лягате, да спирате подовото отопление.

Сега, когато всичко ви е ясно за паркета за подово отопление, можете свободно да се сдобиете с такъв без да се притеснявате или да не знаете нещо по тази тема. Внимавайте с избора на материал все пак и следвайте нашите указания, за да не съжалявате по-късно.