Какви цветя е добре да присъстват в булчинския букет

букет за сватба

Сватбата е едно от онези събития в живота, спомените от които ни остават завинаги. Поради тази причина искаме всичко да е перфектно – от аранжировката на ресторанта , през облеклото на младоженците и гостите, та чак до малките детайли, към които спада букета на булката.
Според флористите има определени цветя, които е добра идея да бъдат част от букета, заради символиката, която носят. Разбира се, сезонните са неизменна част и често се предпочитат не само от бъдещите съпруги, но и от цветарите.

В тази статия ще разгледаме няколко цветя, които е добра поличба да присъстват в сватбения букет.

1. Рози
Те могат да се видят в почти всички букети за сватба и сватбени декорации. Розата е нежна, но същевременно и страстна. Това в голяма степен се припокрива с усещането, което една жена иска да остави з себе си. в този ред на мисли розата е идеалното цвете за събитие като сватбата. Предпочитани са белите и розовите, а също и мини розичките. Всеки цвят има различно значение, но всичките до едно са на вълната на любовта и семейното разбирателство. Те с лекота се съчетават с редица други растения в красивия сватбен букет и флорални аранжировки за сватбения ден.

2. Еустоми
Това прелестно цвете символизира веселието и радостта, което го прави идеална съставна част от вашия букет за сватба. Посланието, което носи е повече от ясно, а с красивите си цветове определено прави вида на младоженката напълно завършен и съвършен.
Освен всичко останало, еустомата е подходяща и за сватбената декорация на масите в ресторанта или на кошничката с подаръци за гостите.

3. Лилиуми
Също красиво цвете, което без думи говори за чистота, невинност и дълъг споделен живот. За сватби и отбелязване на годишнини е подходящ белият цвят. Той е красиво допълнение към булчинския букет и го разчупва, правейки го по-запомнящ се.
Флористите обичат да прибавят зелени растения, които са типични за сезона в букетите за сватба . В зависимост от предпочитанията на младоженката могат да се измислят нестандартни комбинации, които да акцентират върху някой аксесоар или допълнение към роклята.

Орхидеи, хризантеми и алстромерии също са красиви цветя, които цветарите избират за сватби. Подборът на цветята е важен, заради символиката, която тя разкриват. А и все пак всяка дама, която присъства на сватбата, мечтае да се докосне до букета на булката.