Какъв цвят да изберете за спалното бельо?

Не е тайна, че цветът влияе на настроението и затова трябва да обмислим внимателно тоновете на спалното бельо. Те се определят преди всичко от индивидуалните предпочитания, тъй като всеки има свое виждане по този въпрос. Но все пак е добре да научите и за характеристиките на отделните цветове.

Топлите цветове  като червеното, жълтото и оранжевото, обикновено стимулират и подбуждат към действие. И обратно – студените нюанси провокират точно противоположните реакции.

След като имате предвид това, вече може да изберете цветовете на спалното бельо, които ще ви донесат най-голям комфорт.

Да разгледаме и най-популярните цветове поотделно.

Спално бельо в бяло

 

Изборът на бяло спално бельо си остава една от най-класическите опции. Бялото визуално увеличава пространството, символизира изтънченост и чистота.

Спално бельо в черно

Това е смела стъпка, която не е подходяща за всеки. Ако искате да придадете на спалнята луксозен и скъп външен вид, тогава черното бельо е чудесен избор.

Кафяв цвят за спалното бельо

Кафявият цвят е подходящ за спално бельо – той ще ви зареди с много енергия и ще предостави пълен комфорт, като с особена сила това важи за мъжете. Кафявият цвят символизира зрялост, топлина и създава уют.

Червен цвят за спалното бельо

Въпреки разнообразието от нюанси на червеното, ако изберете спално бельо в който и да е от тях, енергийният смисъл си остава непроменен – ​​червеното е цветът на увереността, страстта и любовта.

Розов цвят за спалното бельо

Предпочита се от всеки, който обича комфорта. Розовият цвят подобрява настроението, носи пълна релаксация, намалява агресията.

Зелен цвят за спалното бельо

Зеленото е неутрален цвят, не дразни и дава пълно спокойствие. Подходяща е за тези, които се стремят към пълна хармония, защото носи свежи емоции.

Син цвят за спалното бельо

Спалното бельо в синьо създава усещане за лекота, постоянство и нежност.

Оранжев цвят за спалното бельо

Оранжевото със сигурност ще помогне на хората, страдащи от депресия. Неслучайно толкова често се използва за бебешките комплекти. Този цвят е зашеметяващ, завладяващ и радостен.

Жълт цвят за спалното бельо

Към него са привлечени най-вече хората, които се стремят към нещо наистина слънчево, детинско, радостно. Жълтият цвят помага за увеличаване на самочувствието.

Виолетово спално бельо

Този цвят стимулира вдъхновението и творчеството. Пастелните му светли нюанси могат да донесат много спокойствие и да провокират нежност.

Източник: kaymu.bg