Как да рефинансираме кредит, ако имаме лоша кредитна история?

Голяма част от хората в България, са теглили някакъв кредит или в момента изплащат такъв. Много често в миналото сме теглили кредит, с недотам добри условия. Има обаче начин това да се промени. Процесът се нарича рефинансиране, човек взима нов кредит, при доста по-изгодни условия, с който да заплати старите си задължения.
Все повече хора се възползват от услугата рефинансиране. Едно от предимствата е, че лихвените проценти значително се намаляват, което подценява кредита. Но дали това се отнася за всички или само за хората, които имат добро кредитно минало. Ще се опитаме да внесем малко яснота, защото доста хора се ориентират към рефинансирането.

Може да натрупате лоша кредитна история, когато не сте плащали, навреме вашите кредити в миналото. Или не сте внасяли вноските, когато ви е била месечната вноска по кредита. Краят на срока, който сте имали някога за кредит, също може да е бил пропуснат и това да е довело, до натрупване на лоша кредитна история към кредитора.

Така че не бързайте, да се радвате ако имате шанс за рефинансиране, защото не се знае дали ще бъдете одобрени. Вие ще бъдете подложени на проучване от банките. Именно за вашата кредитна история, ако вашия кредитен рейтинг е лош, то вие се явявате като рисков клиент за банката. Шанса за нов кредит значително намалява. Все пак може да бъде отпуснат кредит, но при доста по-висока лихва. Така че не бързайте, информирайте се преди да вземете нов кредит, особено за онези от вас, които имат лошо кредитно минало.

Съществува ли вариант да изчистим, така да се каже нашето кредитно минало?

Банката запазва отчети за всеки от своите клиенти, които са взимали кредит. Там е описано всичко подробно. Вие също имате право на достъп до тези файлове при необходимост.
Не забравяйте, винаги да погасявате вашите вноски навреме, така няма да бъдете рисков клиент за в бъдеще.

Ето и линк с полезна информация от къде можете да получите малък заем до заплата при лоша кредитна история