Как да познате добрите магазини за мебели

aronТрябва да имате предвид, че в добрите магазини за мебели никой продавач няма да се възпротиви да тествате стоката, която продава – тоест да поседите на дивана или креслото, които сте си избрали в различни положения, а и дори да полегнете и качите краката си, за да определите дали моделът ви подхожда. Тялото ви трябва да е отпуснато и спокойно, когато лежите на дивана, за да се насладите на чувството за абсолютен комфорт. Обърнете внимание на важни характеристики като височина, дълбочина и наклон при седене. Много е важно да определите и какъв тип гръб желаете – прав или релефен. Добре е преди да направите покупка да се консултирате с цялото семейство – все пак егоистично ще е да вземете диван, който подхожда на вас и да не се съобразите с останалите членове на домакинството, които също ще използват меката мебел.

Когато посетите магазина за мебели, консултантите в него вероятно ще ви обърнат внимание на това, че всеки човек има своя собствена представа за уют и удобство. Някои хора например обичат, когато седнат или легнат в дивана си напълно да потънат в него, да се потопят в мекотата му. Други, от своя страна, предпочитат по-твърдия гръб и седалка. Всичко е въпрос на личен избор, така че тестът на място в магазина за мебели е много важен, за да вземете правилния избор. Трябва да решите какво ниво на твърдост и мекота ви допадат и тогава да закупите предмет, който ще ви служи в продължение на много години. Именно това прави и решението ви толкова отговорно.

Разбира се, докато правите своя избор в магазина за мебели, трябва да имате предвид не само формата и габаритите на дивана, но и материалът, с който е облицован той. Предпочитанията тук също са строго индивидуални. Различните материали определят в какви условия ще може да бъде използван даденият вид мека мебел, както и на какви цени може да бъде закупен.

Източник: http://aron-bg.com/Blog