Как да изберем правилния стъклопакет

Избор на стъклопакет за дограма

Всички знаем колко е важно, когато настъпи момента за смяна на старите си прозорци или дограма да си изберем най-подходящия стъклопакет.

Принципно изборът на стъклопакети е важен процес, при който е необходимо и направо задължително да обърнем известно внимание на изложението на прозорците ни. Всъщност, в зависимост от това накъде сочат, бихте се ориентирали какъв точно стъклопакет е подходящ за вашите прозорци.

Например, ако прозорците ви сочат на юг, югоизток или югозапад, в такъв случай за вас е по-добре да се спрете на високоенергийното стъкло като вариант, още известно като мултифункционално. Защо този стъклопакет е най-подходящ за мен?

Важно е да изберете мултифункционалните тройни стъклопакети, когато прозорците ви сочат в тази посока, тъй като съответно през летните месеци слънчевите лъчи ще бъдат много силни и този вид тройни стъкла има функцията да предпазва от силните слънчеви лъчи. Аналогично, през студените мразовите дни, топлината ще се задържа в помещението ви, тъй като този стъклопакет, не позволява на топлината да излезе.

Като единствен недостатък може да се приеме по-високата му цена, но купувайки веднъж високоенергийното стъкло или още познато като мултифункционално, вие си осигурявате сигурност и комфорт в близкото бъдеще. Такъв стъклопакет не може да се сметне като една прищявка, идея, която не е чак толкова задължителна откъм реализиране, тъй като съществуват и други алтернативи за стъклопакети, които се предлагат на по-ниски цени.

Осигурявайки си такива тройни стъклопакети, вие автоматично съкращавате и разходите си за отопление. Фактът, че цената на този стъклопакет е по-висока не бива да бъде фактор при избора на дограма и прозорци по простата причина, че този продукт представлява една дългосрочна инвестиция, която се оказва и напълно възвръщаема.

Естествено съществуват и други видове стъкла като прозрачно или още известно като флоат стъкло, к- стъкло (Lowe), което е нискоемисийнно, всезонно стъкло или Planibel Energy, закалено темперирано стъкло, слънцезащитно, ламинирано и др.