Къде се появяват хлебарки в апартамента

Хлебарки могат да се появят в къщата буквално отвсякъде. Пътищата им на проникване понякога са трудни за проследяване. Най-често тези насекоми бягат от съседите си, особено след дезинфекция.

Хлебарките бързо започват да търсят територии, които не са опасни за живота им, и проникват в съседните помещения, чрез системи за вентилация и водоснабдяване. Ето защо, преди да предприемете каквито и да е действия за унищожаването им, трябва да се опитате да определите как хлебарките влизат в апартамента ви.

Къде могат да се появят хлебарки в апартамента?

– Пукнатини и процепи

Един от начините, по които хлебарките влизат в една стая, са пукнатини по стени и склонове, както и пукнатини в пода. Ето защо, когато ремонтирате, добре прикривайте пукнатините, особено в стените, граничещи със съседните апартаменти. Ако стаята е правилно ремонтирана и запечатана, тогава няма да има проблеми с хлебарките по тази причина.

– Вентилационна система

Хлебарките могат да се изкачат до вас през вентилационните канали. За да блокирате този път за тях, трябва да инсталирате решетки с мрежа на вентилационните места.

– Улей за боклук

Хлебарките могат да влязат в апартамента през общ улей за боклук. Насекомите се натрупват в голям брой в къщи, където хората натрупват боклук, различни боклуци и т.н., и в този случай ще е трудно да се отървете от тях. Ако не поддържате къщата чиста, насекомите ще имат благоприятна среда. Те непрекъснато ще се размножават и ще тичат от един апартамент в друг.

– Канализация

В допълнение към червените хлебарки, в апартамента могат да влязат и черни канализационни хлебарки. Пътищата им за влизане са канализацията, тоалетните и канализацията. Обикновено насекомите живеят в мазета. Там те могат да останат без храна повече от два месеца. При липса на храна и спад на температурата започват да търсят по-удобни условия и да проникват в апартаментите.

Хлебарките – как попадат в жилищата ни

– Пазаруване, колети, багаж и др.

Можех сами да пуснете хлебарки в къщата. Не са редки случаите, когато насекомите се внасят по време на доставката на продукта заедно с опаковъчния материал на доставчика.

Така също те могат да попаднат в къщата, ако се връщаме от командировка и ги внесем с останалите неща. Друг вариант е с колет, изпратен по пощата.

– Кафенета, ресторанти, офиси

Хлебарки, често живеят в кафенета, ресторанти, офиси, които се намират в приземните етажи на сградите. Те могат лесно да пропълзят в съседни апартаменти, ако служителите на тези заведения не санират редовно. Не изхвърлените боклуци, мръсни чинии, остатъци от храна по пода и др. Ще допринесат за разпространението на тези насекоми.

Сами виждате, че начините за пренасяне на дребните вредители в жилищата ни са много. Трябва да сте много внимателни и наред с това да потърсите ефективна и професионална помощ, когато видите, че сами не може да се справите.

Последното може да стане на адрес: http://preventa.bg