Качественото спално бельо – гаранция за добър и пълноценен сън

Вероятно всеки би се съгласил, че добрият и пълноценен сън зависи не само от удобното легло, но и от комфортното спално бельо. Ако то е изработено от качествена и мека на допир материя, със сигурност ще бъдат избегнати всякакъв тип възможни раздразнения, които могат да попречат на почивката ни и така всяка сутрин ще се събуждаме бодри и заредени с енергия.

Най-популярни като размер са двойните комплекти, които обикновено включват две калъфки за възглавници, долен и горен чаршаф. Те се предпочитат от феновете на широките и удобни легла и разбира се, от двойките, които живеят заедно и делят една постеля. Според специалистите, споделянето на общо легло е много важно за пълноценната връзка и в този смисъл двойните спални комплекти на практика играят важна роля за поддържането на любовната искра между двама души.

Размерите на двойното спално бельо варират според дължината и широчината на спалнята, както и височината на матрака, но обикновено разликите не са кой знае колко големи. Въпреки това, повечето хора предпочитат да купуват най-големия размер спално бельо, тъй като това дава възможност спокойно да се обгърне цялата площ на матрака и да се предотврати неприятното изплъзване в някои от краищата.

Любими материи са памучните тъкани и това съвсем не е случайно. Памукът има отлични естетически характеристики, а освен това се слави като една от най-здравословните материи за спално бельо. Памучният сатен, например, дава възможност на въздуха свободно да преминава през него, като по този начин осигурява отличната му циркулация, което е едно от най-важните изисквания за здравословен и комфортен сън.

Лененото спално бельо също е чудесен избор – тази материя има благоприятен ефект върху кожата и дихателната система. Като най-сериозен недостатък на ленените завивки се счита само фактът, че те лесно се намачкват и тогава не изглеждат добре от естетична гледна точка.

Коприната е още един вариант за избор на тъкан за спално бельо. Тя е мека и гладка и осигурява фантастично усещане за лукс и комфорт. За съжаление, цената на такова спално бельо е доста висока.

Източник: https://kapere.com