Избор на правилния калъф за телефон

избор на калъф за телефон
Калъфът предпазва мобилния телефон от много неща – драскотини, вода, прах, замърсявания и така нататък. Също така, той е и чудесен начин да промените външния вид на вашия смартфон, придавайки му по-голяма индивидуалност. Особено чудесните iphone кейсове.
Но по какво се различават кейсовете, кои предпазват по-добре?

Видове калъфи за телефони

Става дума за специална покривка, която се носи на гърба на устройството и покрива страничните панели. Тъй като екранът остава отворен, по желание можете да закупите и защитен филм. Кейсът може да бъде много тънък (от 3 мм) или, обратно, обемен и плътен – колкото по-дебел е кейсът, толкова по-добре е защитен смартфонът. Следва да обърнете внимание обаче на краищата – те не трябва да са твърде меки и тънки, в противен случай калъфът ще се плъзга постоянно откъм страничните панели. Най-добре разгледайте възможно повече варианти за калъфи тук https://www.mobilepoint.bg/kalafi-i-keisove-za-telefoni

Кейсовете са много полезни, защото разширяват възможностите за работа на телефона, а тези, снабдени с джобове, ви позволяват да приберете в тях кредитни карти и визитки. Без значение дали търсите iphone кейсове или други варианти, лесно бихте могли да откриете чудесни модели онлайн. Но внимавайте – магнитните ленти на картите могат да се демагнетизират от електромагнитното излъчване на устройството.

Силиконовият калъф за телефон ще пази устройството от деформация по време на евентуални ненадейни падания, а страничните панели ще бъдат предпазени от драскотини.

Металният вариант на калъфите за телефони пък се основава на твърда рамка, която често пъти се допълва от пластмасов слой. Те осигуряват на смартфона още по-надеждна защита.

Колкото до самия дизайн, то най-често кейсовете се предлагат за правоъгълни телефони, но има дизайни със заоблени ръбчета. Устройството е просто – твърда фиксация в основата затваря страничните панели и гърба. Екранът е защитен от капак.

Спортните кейсове пък дават възможност за фиксиране на приспособлението в удобна позиция и използването му по време на тренировка или игра. Монтажът фиксира телефона към ръката или колана, но не ограничава движенията. Различните модели спортни калъфи за телефони предлагат редица екстри – устойчивост на удар, влага, температурни промени и, разбира се – надеждно заключване.