Играчки за малки готвачи

Кулинарията е изкуство, което все повече навлиза в ежедневието чрез различни телевизионни формати и предавания за готвене. Така децата все повече имат достъп до професионалното готвене и това нямам как да не привлича интереса им. Индустрията не спи и не чака втора покана, така че на пазара има много и най-различни комплекти с детски играчки предназначени да имитират готвене.

Различните комплекти предлагат различни конфигурации на съдове и посуда, придружени с престилка и други аксесоари типични за готвачите. Има и предложения за цели малки компактни кухни, които разширяват още повече възможностите за игра. Има и строго определени комплекти и имитации на машини, например детска играчка машина за сладолед, за торта, за пуканки и т.н.

Много е важно да избирате такива комплекти с оглед безопасността на децата и според предназначението за тяхната възраст. В този смисъл, нека да вземем пример от това, какви игри могат да играят децата с комплектите за готвачи, които ще им помогнат да научават по-лесно продуктите за готвене и да тренират по-добре своите комуникативни способности.

Децата могат да играят на „Подреди масата”. Просто върху по-малка масичка вкъщи те ще могат да наредят различните съдове според това кой за какво служи, от коя страна трябва да е вилицата, лъжицата, ножът; коя чинийка е за десерт и т.н.

Можете да играете с децата на импровизирана игра „как да сготвят яхния или супа”. Просто сядате с тях и започвате импровизирано да изброявате продуктите за една яхния, за да може децата образно да си представят как се готви наистина. Можете да използвате комплектите с играчки за готвачи за различни импровизации.

Освен споменатите комплекти за детска кухня има и играчки имитации на плодове, зеленчуци, хранителни продукти. Те също могат да бъдат използвани за детски игри с образователна цел. Естествено и при тях трябва вниманието да е насочено към предназначението за възрастта на децата.

Източник:https://jambo-shop.com/