Хранителни добавки – верен помощник в забързаното ежедневие

Приемът на хранителни добавки е част от живота на всеки активен съвременен човек. Много е важно да подберете правилните хранителни добавки за вашия организъм, за да можете да извлечете максимален ефект от действието им.

Естествено е в огромното разнообразие и предлагане, да се объркате и да се затрудните в избора на хранителни добавки. Морето от информация е нож с две остриета, и ще трябва да отсеете, кое е реклама, и кое наистина работи за вашето здраве.

Няма как в една статия или раздел да се обхване огромното наличие на хранителни добавки по рафтовете на аптеките, дрогериите и магазините за хранителни добавки,но още в самото начало се обособяват две категории, от най-търсените хранителни добавки.

Хранителни добавки за отслабване – фет бърнъри

Това определено е най-търсената и използвана хранителна добавка в цял свят. Когато килограмите натежат и започнем да не се чувстваме комфортно ,това е първото нещо за което се сещаме. Не е коректно да не споменем, че проблемите не се решават с фет бърнъри или хапчета за отслабване, трябва си много труд и постоянство и задължително подходящ хранителен режим. Най-използваните добавки за отслабване са л-карнитин, липотропни фет бърнъри и термогенни фет бърнъри.

Хранителни добавки за мускулна маса

Това е втората, по използване и търсене, група от хранителни добавки,които се употребяват главно от активно спортуващи, практикуващи фитнес. Към нея спадат така наречените задължителни хранителни добавки за покачване на мускулна маса – протеин, аминокиселини, креатин, гейнъри, глутамин.

Естествено, и тук важи правилото, че нямате ли подходящата програма за качване на мускулна маса (тежки тренировки) и хранителен режим, с достатъчно качествени калории едва ли ще постигнете добри резултати, само от прием на хранителни добавки за мускулна маса.

Източник: https://shop.4fitness.bg/