Дизайнерски съвети за ремонт в кухнята

Много хора по света, които не биха могли сами да се справят с ремонт в дома, прибягват до съвети на дизайнери. Има хора, които пък принудени от обстоятелствата се налага след свършен ремонт, да направят обзавеждането сами, без достатъчни познания за съвременни решения, които биха им спестили пари и биха довели до практични и красиви решения в домашната среда. Нека надникнем в диалога дизайнер-потребител, за да видим какви грешки не трябва да правите при ремонт на кухня.

Не пристъпвайте с мисълта, че всичко става лесно като по телевизията. Преди да вдигнете чука, трябва да имате много ясен план какво ще правите в кухнята. Това означава, че когато работите със строителна фирма за ремонти, трябва много добре да обясните какво бихте искали да се случи в кухнята. Освен майсторите, които ще свършат къртенето и другите разрушителни дейности, там трябва предварително да влязат хората, които ще се погрижат за естетиката, тези от които сте закупили новото оборудване за кухнята и другите специалисти, от които ще зависи цялостното завършване на ремонта в кухнята.

Бъдете напълни реалистични за това какво може да се постигне след ремонта. Колкото повече дейности има по време на ремонтния процес, толкова по-скъп става ремонта. Затова трябва предварително да си направите финансов план, който да съответства на вашите възможности и на желанието ви да имате нова кухня. Ще трябва да обмислите конфигурацията на мебелите спрямо парите, които можете да си позволите и разбира се цената на ремонта, който ще извърши дадената строителна фирма.

Направете ремонт и след това обзаведете в стил, който се е доказал като традиционен и дълговечен. Това означава, че при ремонт за дома, експериментите не са за предпочитане. Защото кухнята трябва да ви служи дълго време, без да се налага постоянно разместване или поправки на някои недомислени решения. Да, мебелите може да са нови, дизайнът да е модерен, но нека конфигурацията да е удобна и всяко нещо да си е на мястото – точно като за кухня. Разбира се, последната дума трябва да има думата и човека, който най-често ще използва кухненското пространство.

Add a Comment