Дантелата – най-добрият приятел на жената!

Още от далечни времена дантелата се е смятала за особено изискан и елегантен плат, който има честта да стои върху дрехите на предимно заможните жени. Тя се създава чрез специално преплетени конци и намира приложение не само при дамските дрехи, но и в интериора, аксесоарите и домакинството.

Безспорно тя е символът на романтиката, загадачността и елегантността и това се доказва чрез присъствието й в колекциите на популярни брандове по цял свят. Те непрекъснато експериментират с тази привидно простичка материя, но крайният резултат в повечето случаи е перфектен. Няма две мнения, че най-подходящата дреха за нея са именно роклите. В колекциите могат да бъдат видени различни видове модели, като все по-актуална за пролетно-летния сезон става разцъфващата комбинация от дантела с животински или цветисти принтове.

Изключително шикозни са и дългите рокли във венециански стил с тънък колан на талията и дълъг воал. Възможно най-кокетната женска рокля от далечни времена насам е късата, изцяло направена от дантела тясна рокля със загатващо деколте. Тя несъмнено подчертава женските извивки и кара дамите да се чувстват като истински богини в тях. Но от друга страна, не е задължително да излъчва строга официалност и това доказват най-новите модели тази година.

Максимално изчистени дълги, ежедневни рокли с дантелен завършек в края са отличният избор за уикенда или просто неангажиращ повод. Те биха се съчетали добре както с кожени ботуши, така и с равни обувки. Известните марки изпитват дантелата и върху полите, като резултатите също са безупречни. Както изглежда, дългите поли с малка доза елементи по тях все още не са излезли от мода, нещо повече – остават актуални и тази година, тъй като са в бохо стил. И все пак, ако вие не сте привърженици на тези типично женски одежди, производителите са помислили и за вас, като са добавили от този магически плат и върху дамските блузи. По този начин, ако вашата цел е по-неофициален аутфит, в който да се чувствате комфортно и в същото време красиви, изборът, върху който следва да се спрете са класическите блузи с дантелена покривка върху тях, които перфектно се комбинират с обувки на висок ток.