Да се доверим ли на безплатните правни консултации

Евтиното винаги излиза скъпо, в случая безплатните правни консултации са чиста загуба на време или поне в повечето случаи…
Хората не винаги знаят какво да очакват от една консултация по казуси, с които се занимават опитните адвокати. На повечето от нас им се иска да имат достъп до услуги, които не просто са евтини, но и безплатни. Неслучайно е казано, че евтиното излиза скъпо, за съжаление не е поредното клише, за което сме чували.Адвокат
В интернет гъмжи от подобни оферти, кой не би искал да се възползва от тях? Има няколко основни причини, поради които въпросните варианти няма да ви помогнат, а и ще загубят времето ви. Ако след като ги прочетете, прецените, че все пак ще им се доверите, то това си остава вашият избор, разбира се.

1. Отговорът не идва веднага
Дни наред вие тръпнете, проверявайки електронната си поща, дали най-сетне сте получили отговор по правния проблем, с който сте се сблъскали. Накрая той все пак пристига, но вие сте загубили ценно време и вместо да действате, сте с вързани ръце.

2. Непълен или подвеждащ отговор
Съвсем възможно е да пристигне отговор, който не ви удовлетворява. Той може да е непълен, да съдържа само част от съответните правни насоки, което веднага ще е повод да се замислите, дали все пак да не посетите на място реномирана адвокатска кантора.

3. Отговор с искане за плащане
Да си дойдем на думата. Каквото и да ви говорят, все пак парите са били част от схемата, но този детайл се спуска впоследствие на клиента, което не е особено приятно. Предпочитайте качествени специалисти, които си имат обявени цени и които ще ви консултират бързо и коректно срещу заплащане.

4. Опасност за личните ви данни
Не забравяйте, че в онлайн пространството не бива с лека ръка да споделяте данните си, независимо в каква ситуация се намирате. С тях би могло да се злоупотреби и за тези измами се тръби непрекъснато в медиите.
Ако теглим чертата, от цялата комуникация излиза, че вие сте позволили някой да нахлуе в личната ви територия, без да имате дори визуална представа за този човек, освен това няма никаква резултатност по отношение на правното ви положение. Изводът е, че е по-добре да направите уговорка за среща с адвокат и да го запознаете подробно с вашия казус, да зададете необходимите допълнителни въпроси, да получите адекватна помощ от експерт. Сумата, която ще ви се наложи да платите, не е толкова непосилна, но за сметка на това качеството на услугата по всяка вероятност ще е в пъти по-високо от безплатните й варианти в интернет.

Add a Comment