Битумни керемиди срещу възможно най-лоши атмосферни условия и природни стихии

Покривът е първата преграда на структурата на дадена сграда срещу атмосферни влияния и удари от падащи небесни предмети и природни явления. Е, разбира се не визираме, че разни падащи китайски сателити ще паднат върху вашия покрив, но имаме предвид за екстремните въздействия, които климатичната среда оказва все повече върху  архитектурата.

В този ред на мисли, модерното строителство се съсредоточава и върху начините, чрез които да предотврати поражения върху структурата на сградите. Не е случайно, че така наречените шингли – битумни керемиди се превръщат в страхотна алтернатива на класическите тухлени плочки. През годините битумът се доказа като ефикасно средство срещу най-различни атмосферни феномени – силни и бурни ветрове, мощни струи дъждове и градушки, силни температурни амплитуди.

Дълги години много собственици се притесняваха за тяхната собственост именно когато лоши атмосферни условия заплашват целостта на сградите им. Много опасни са градушките за покривите, защото могат изведнъж да се стоварят върху покривната конструкция и това да доведе до чупене на керемиди. Когато обаче покривът е с битумни керемиди, щетите са изключително ограничени. Нещо, което не може да предложи никое друго покривно покритие към този момент. Освен това, силния шум от падащата градушка е силно ограничен от шумоизолиращите качества на самата материя.

Силните ветрове които събарят керемиди и се превръщат в заплаха за хора и коли на улицата, също биват ограничавани като въздействие от новите модели шингли. Този модел керемиди е пригоден да издържа на ветрове при скорост от над 200 километра в час. Разбира се, не всеки ден духат такива ветрове, но това е страхотна защита както при еднократен случай така и за географски райони при които силните ветрове са нещо редовно.

Когато търсите защита за покривното пространство, а оттам и за архитектурата под него, можете да се запознаете по-обстойно с качествата на битумните керемиди, за да прецените дали те са вашия избор.

Add a Comment