7 мотивиращи съвета за млади музиканти

Музиката е изкуство, което изисква много време и посвещение, и не на последно място, правилна насока. Затова е особено важно, ако сте млади музиканти да продължите устрема си, за да може да свирите музиката, която ще радва много познати и непознати хора. Ето 7 мотивиращи съвета за музиканти – независимо дали свирите на китара или на бас китара, независимо дали пианото е ваша страст – това са съвети, които издават общата мотивационна връзка на музиканта, спортиста, художника и т.н.

Обичай това, което правиш.

Когато си започвал да свириш на китара, ти си започнал от любов към музиката. От разказите на много големи музиканти става ясно, че любовта към музиката им е помогнала толкова дълги години да са на сцена, а това е подобрявало постоянно и техните способности.

 

Свириш на цигулка, свириш на тромпет, на пиано – какво значение има.

Просто се посвети на музикалния си инструмент. Бъди перфекционист. Във времето, което е отделено за музика, нека само това да е в ума ти.

 

Имай идеалистични, нематериални цели

Музиката е изкуство, което се случва на мига и после изчезва. Не започвай да свириш с мисълта да спечелиш много пари, а да се научиш да свириш, така че хората с радост да ти плащат, че си свирил за тях. Първо музиката, после заплащането.

 

Самоконтрол

Много е важно да се контролирате по време на репетиции и по време на свирене пред публика. Тоест да запазите концентрация и да сте в музиката през цялото време. Когато свирите в група, ще ви трябва още повече самоконтрол, защото в нея нещата се случват по други правила и не винаги всичко е на висота.

 

Свирете със самочувствие или изобщо не се появявайте на сцена

Много е важно освен музиката да е изразителна, но и вашето отношение да е такова. Когато свирите да си личи, че сте репетирали това и това е призванието ви.

 

Нека животът на рок звездата да не е вашия модел за подражание

Нужно ви е да сте трезви и да правите физически упражнения, умствени такива, да четете повече, за да сте здрави и бодри, когато репетирате и когато се налага да излизате. Забавленията остават след концерта.

 

Анализирай това и онова

Тоест не се притеснявай нито от положителната, нито от отрицателната критика, а анализирай всички съобщения, които получаваш за твоята музика, или за тази на групата ти.

Add a Comment